Isabel | Snacks in the garden.

DSC_9539Na al het werk van vorige keer was het tijd om even te ontspannen met een stukje havermout en bosbessen cake. De spulletjes die we kochten bij ACTION voor de gezelligheid, had ik al op de tuintafel gezet terwijl Jeanne nog druk bezig was met haar plantjes. Van wie ze die groene vingers heeft is duidelijk. Van mij en mijn man niet, laat dat duidelijk zijn. Het moet wel mijn oma zijn, zij werkte vroeger in een bloemenwinkel met haar zus en tot op heden is zij een grote liefhebber van al wat groen is. Haar kennis geeft ze dan ook graag door en als ik niet weet hoe ik een bepaalde plant best snoei of wanneer dan is zij mijn redder in nood.

Jules, die niet wou helpen met de plantjes water te geven en te planten, stond anders wel zeer snel klaar als ik het woord ‘cake’ uitsprak. Jeanne was eerst niet akkoord, niet helpen, geen cake, maar goed, na wat bemiddeling van mijn kant besloot ze dat hij dan toch ook een stuk kreeg.

Net zoals je hier kan lezen  kozen we onze spulletjes eerst online bij ACTION uit. Ja, ik ben soms heel praktisch en als je gaat winkelen met kinderen is een goede voorbereiding zeer, maar dan ook zeer belangrijk. Met het lijstje in de hand vonden we onze spulletjes al behoorlijk snel. Je ziet het, roze kaarsen en kussens werden gretig door Jeanne in de kar geladen. Aangezien wij niet zoveel tuinverlichting hebben (dat is ons volgende project, misschien?) kozen we ook nog lantaarns uit die het als we ‘s avonds nog gezellig zouden buiten zitten toch wat licht zouden geven. Kwestie van elkaar toch te zien zitten aan tafel. Altijd handig om te weten wie er naast of rechtover je zit, toch? Je kan de lantaarns op tafel zetten, maar in de boom zorgt het ‘s avonds ook voor extra gezelligheid.De kussentjes voor de stoelen waren ook echt wel een must. Wij hebben namelijk metalen stoelen en die kunnen al eens wat hard worden na een tijdje of koud als de temperatuur ‘s avonds naar beneden gaat.

Ik kijk zo zo zo hard uit naar die avonden, lekker eten en (met mate, uiteraard, haha) drinken, met vrienden gezellig bijpraten terwijl de kinderen boven lekker liggen te knorren. Oh, wat hou ik van de lente en de zomer. Dat die vroege ochtenden dan soms wat pijnlijk kunnen zijn, neem ik er zeer graag bij.
Hier in de tuin is het altijd wel een beetje de zoete inval en ook een klein beetje vakantie. Vrienden komen vaak langs en vriendjes van de kinderen zijn altijd welkom. Dus ik vind het wel belangrijk dat het er ook gezellig uitziet.
Maar vooral, na een lange werkdag even buiten bekomen is iets waar wij zoveel belang aan hechten. Onze dag bespreken met een glaasje en een hapje terwijl de kinderen lustig op de trampoline springen en dan sneller en meer tevreden in hun bed kruipen omdat ze weten dat ze morgen terug in de tuin kunnen spelen.

Je hoort (of beter, leest) het, er is er hier eentje echt aan het aftellen en ik ben niet alleen, de kinderen staan ook al te popelen.

Je kan hieronder ook nog een klein moodboard vinden, deze spulletjes van bij ACTION staan nog op onze ‘wishlist’.

collage1DSC_9553DSC_9556DSC_9558IMG_6687DSC_9564DSC_9568 DSC_9569moodboardCredits —

tuinspulletjes ACTION

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Anti SPAM: Los op: *