Katleen | Tipi Love

When I was still pregnant with Remi, I suddenly had the urge to make a tipi.  Yep, nesting hit really hard, and I thought a tipi would be so cozy and pretty.  I had to have one, but it had to be one without prints, as light as possible, firm, it had to be a really big one, fitted for 3 kids, suitable for playing both inside and outside, and not too expensive please (I’m not very demanding, really, haha!).  I didn’t really found what I was looking for on the internet, and since I always think I can do everything better myself, I made this a DIY project. This would be your equipment: really thick cotton (4 meters!! I panicked slightly, when half my living room was covered in this thick fabric…), some long sticks, strong needles and a lot of thread. At first, I tried to follow a tutorial I found online, but soon I gave up and made my own version of it. 2 Full days were needed to finish this tipi, while being 8 months pregnant.  Blood, sweat and tears people, but quite worth it, don’t you think?  And the kids love it… for 30 minutes, like it is with everything, right? The littles are wearing the cutest gear from Filemon Kid, perfect for playing and relaxing! This tipi costed me about 100 euros in total, but I’m not quite sure if I would do this again.  There are some really good options online, like here.

Toen ik nog zwanger was van Remi, wou ik perse een tipi.  Yep, mijn nestdrang was heel sterk aanwezig en ik vond een tipi zo mooi en zo gezellig.  Ik moest en zou er een hebben, maar het moest een effen stof zijn, liefst zo licht mogelijk, maar stevig.  Het moest ook een grote tipi zijn, want er zouden 3 kindjes in moeten kunnen spelen en daarnaast moest hij geschikt zijn om zowel binnen als buiten te zetten.  Ah en ook niet TE duur aub!  Nee hoor, ik ben niet zo veeleisend, haha! Ik vond niet echt wat ik zocht op het internet, en omdat ik altijd denk dat ik het zelf altijd beter kan, dacht ik om hier een DIY projectje van te maken.  Ik kocht de dikste baalkatoen die ik kon vinden, 4 meter, ik vergeet het nooit, het leek of mijn ganse living bedekt was in die dikke stof… toen kreeg ik een kleine paniekaanval, haha.  Ook lange stokken had ik nodig, sterke naalden voor mijn Singer en sterke draad.  In het begin trachtte ik me te houden aan zo’n tutorial die ik online had gevonden, maar dat had ik snel opgegeven en ik maakte er mijn eigen versie van.  Ik heb er 2 volledige dagen aan gewerkt, van ‘s morgens tot ‘s avonds, terwijl ik 8 maanden zwanger was.  Bloed, zweet en tranen heeft dit ding mij gekost, maar het is het uiteindelijk wel waard geweest, vind je niet? En de kids vinden hun tent geweldig… voor een volledig half uur, zo is het met alles, niet? Ze dragen hier Filemon Kid, perfect om te spelen en te relaxen! Ik denk dat deze tipi me zo’n 100 euro gekost heeft in totaal, maar ik ben niet zo zeker of ik het opnieuw zou doen.  Er zijn nu echt goede opties online, zoals hier.

Mwordmag |Tipi love Mwordmag |Tipi love Mwordmag |Tipi love Mwordmag |Tipi love Mwordmag |Tipi love Mwordmag |Tipi love Mwordmag |Tipi love DSC_0073 Mwordmag |Tipi love Mwordmag |Tipi loveCredits–

All clothes Filemon Kid

Styling and photography–

Katleen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

  1. ohhhh wat mooi! Die staat ook in mijn wensenlijstje…volgens mij kunnen kindjes zich daar dagen in vermaken… Gaaf hoor!

  2. Wat een sprookje! Prachtig!

    • Bedankt, Lobke! De realiteit is soms iets minder sprookjesachtig, haha! Maar bon, we zijn er heel blij mee. groetjes x

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Anti SPAM: Los op: *